Vroeger vs vandaag

Jaren geleden zijn we gestart met een 3D project om kennis die is opgedaan uit de lessen van “Mastering Vray” by Grand Warwick toe te passen. Werkend op een opgevoerde “Quadcore” kregen we het niet voor elkaar de animatie in Full HD uit te rekenen, slechts een enkele impressie.
Een interieur visualisatie gecreëerd in 3ds Max, V-Ray en Photoshop.

Toen

Om niet over de technische aspecten te praten als “Displacement” en “Fur” heeft het kleiner schalen van de resolutie naar 1280 pixels geleid tot het reduceren van een week rekentijd. Het was toen gecompliceerder, de software van nu denkt voor ons en zorgt ervoor dat de 3D artist meer tijd heeft voor andere zaken. Iedereen kan tegenwoordig een 3D model inladen en een plaatje maken, echter deze realistisch maken is een ander verhaal. Het zit allemaal in de details.

Nu in 2017

Hebben wij hier bij CG-presentations grote stappen gezet. Met de nieuwe hardware en software zijn we capabel projecten uit te rekenen met de kwaliteit waar wij voor staan. Dit project gaat voornamelijk over texturen die tot leven moeten komen zodat het geheel zich realistisch voordoet. Licht, effecten en kennis van rendering hebben geleid tot deze video. Hopenlijk spreek het u ook aan!
Deze video laat zien welke vooruitgang er is geboekt.
Snelle vordering van kwaliteit in relatief korte tijd is te danken aan de verbeterde soft- en hardware. Deze zet nu de standaard in 3D animatie en VR content.
Meer van deze video’s zijn hier te zien: CG-presentations Youtube channel

Hoe het interieur tot stand is gekomen

Inspiratie opdoen uit bladen als Residence, Elle maar ook de Ikea magazine. Met oog voor een simpele ruimte met uitstraling en opvallende texturen. Door eerst een simpele opzet te maken van een ruimte met hoge ramen krijg je al snel het juiste gevoel. Met zorg de ruimte verlichten, de juiste intellingen en gebruik van mooie texturen maakt deze ruimte ideaal om mee te experimenteren.

Zie hier een voorbeeld: https://www.cg-presentations.com/impressie/

Een mooie compositie vormen met de juiste meubels kost even tijd, maar een bibliotheek vol 3D modellen maakt het gemakkelijk en snel. Vaak zijn de texturen van de modellen niet in orde. Door deze te modificeren zoals opgedaan uit de lessen van Grand Warwick, komt de ruimte echt tot leven.

Software en hardware

Als eerder gezegd, beide zijn veel geavanceerder geworden. De render engine (reken software) “V-ray” heeft een update gehad, waar de lessen van Grand informatie geeft over kwaliteit in tegenstelling tot snelheid is dit na deze update overbodig.
Ook de hardware is vooruit gegaan. Toentertijd werkte men met 4 cores per processor, vandaag de dag tot wel 24 cores met natuurlijk meer rekenkracht per core. Dit maakt het gebruik van 3D aantrekkelijk voor andere bedrijfstakken.