Wat is 3D laserscannen?

Er is een kleine revolutie gaande in meetland: het 3D laserscannen van gebouwen, oftewel het 3D inmeten met een laserscanner. Razendsnel, foutloos en nauwkeurig wordt alles ingemeten. Complete gebouwen, terreinen, monumenten, ornamenten en gevels worden eenvoudig vastgelegd en kunnen daarna worden ingezet voor verdere verwerking tot 2D of 3D bouwtekeningen, ontwerpen en 3D visualisaties.

Puntenwolk of pointcloud

De dichte puntenwolk of ‘pointcloud’ die ontstaat als de scanner miljoenen meetpunten opslaat is als het ware een kopie van het gebouw en lijkt uitgezoomd net een 3D model. Die meetgegevens alleen al zijn een complete bron van data om verder te verwerken in ontwerp- of bouwtekeningen en modellen. Met behulp van apparatuur die bij de meetscans ook foto’s maakt en inkleurt zijn de mogelijkheden voor verdere toepassingen nog groter.

Toepassingen 3D inmeten met laserscanners

3D laserscannen of 3D meetwerk biedt een architect veel voordelen en is een uitstekende basis voor het digitaliseren van tekeningen of als basis voor een ontwerp, renovatie of restauratie. Werken met de scanapparatuur is in beginsel niet per se goedkoper, maar biedt wel besparingen op kosten in het vervolgproces

Voordelen van 3D inmeten met een laserscanner

  • Snelheid op locatie
  • Volledig en naukeurig
  • Gedetailleerd bij monumenten
  • Kwaliteit in 3D en 2D tekenwerk

Wat kunnen we voor u doen?

Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend contact opnemen voor uw project. Snel een vraag? Stel hem dan via onze chat!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of neem direct contact op

Als specialist in Artist Impressions staat Jeroen Verduin u graag te woord.


CG Presentations

Bel: +31 (0) 33 – 4333747
Mail: info@cg-presentations.com


Of kom langs:

Waarden 25a
3831 HA, Leusden

CG-logo-l