Parkrand – Leusden Larikslaan 1

Parkrand Leusden

Dit project is onderdeel van de transformatie waarin Princenhof zich van kantorenpark ontpopt tot een bloeiende plek om te wonen, werken en recreëren. In de tweede fase van Parkrand Leusden komen 17 parkwoningen, ideaal voor stellen en gezinnen.

In het masterplan voor de transformatie van Princenhof krijgt de Larikslaan ter plaatse van project Parkrand Leusden een knip, waarbij de huidige weg (grotendeels) plaats maakt voor groen. Hierdoor komt het plan helemaal in het park te liggen en wordt Princenhof een fijne plek voor fietsers en voetgangers. Hoe het openbaar gebied er precies uit komt te zien is nog nader te bepalen, maar wat zeker is, is dat het park blijft en zelfs groeit!

De parkwoningen zijn opgebouwd uit drie woonlagen, waarbij de verticale lijnen in het metselwerk en de posities van de raampartijen een schitterend motief vormen in de gevels. De eigentijdse steen geeft het plan een stoere uitstraling en de rijke detaillering in groen vormt hierin een prachtig accent. De buitenruimtes van de bouwnummers 04 t/m 17 worden afgeschermd met groen gecoate stalen plantenbakken, waardoor een duidelijke overgang ontstaat tussen privé en park. De tuinen aan het hof (bouwnummers 01 t/m 03) worden afgeschermd met een verzorgd (begroeid) hekwerk met een poortdeur.

In opdracht van Samenthuis.
https://www.samen-thuis.nl

In samenwerking met:

Schoonderbeek
https://www.schoonderbeekbouw.nl/

Van Driesten
https://www.driesten.nl/